Feit of fabel Er zijn veel zogenaamde feiten die als zoete koek geslikt worden. Er zijn ook veel onwaarschijnlijke weetjes die mensen maar moeilijk kunnen geloven. Wat is feit en wat is fabel?
                             
  Home  |   Favorieten  |   Contact  |   Links 
  Geschiedenis  |   Internet  |   Wetenschap & techniek  |   Beroemdheden  |   Eten & drinken  |   Lijf & leden  |   Populaire cultuur 



Feit of fabel?
'Melba toast' en 'Peche Melba' zijn genoemd naar de Australische soprane Nellie Melba.


Waar of niet waar?
Waar. Auguste Escoffier was aan het eind van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw een wereldberoemde chefkok. Escoffier hield van toneel en opera. Om die liefde uit te dragen, noemde hij een aantal van zijn gerechten naar beroemde zangeressen en toneelspeelsters.

'Peche Melba' en 'Melba Toast' zijn twee gerechten die iedereen nu nog steeds kent onder de naam die Auguste Escoffier bedacht. De gerechten zijn inderdaad genoemd naar Dame Nellie Melba die in haar tijd een van de beroemdste operazangeressen ter wereld was.

Een ander gerecht van Auguste Escoffier is genoemd naar onze eigen koningin Wilhelmina: Fraises Wilhelmine.

Dit dessert bestaat uit in sinaasappelsap, poedersuiker en kirsche gemarineerde aardbeien. Het wordt geserveerd met slagroom gezoet met vanillesuiker.


Copyright - Privacybeleid